Direct geld lenen en persoolijke leningen

January 23, 2015 by admin | Filed under Direct en Snel Geld Lenen.

Als u direct geld wilt lenen en een maandelijks bedrag wilt terugbetalen is een persoonlijke lening zeker een optie. Hier zijn wat zaken waar u over na moet denken voordat u de lening afsluit en hoe u ervoor kunt zorgen dat u de beste deal krijgt.

Wat is een directe leningen

Geld direct lenen zijn leningen die een bank of een andere geldschieter verstrekt en die niet beveiligd zijn met activa zoals bijvoorbeeld uw woning. Ze zijn ook wel bekend als onbeveiligde leningen.

vandaag-geld-lenen

De voordelen

  • U zult in staat zijn om méér te lenen dan met een creditcard.
  • Uw aflossingen voor de lening worden vaste bedragen. Dat betekent dat u weet wat u moet terugbetalen en het bedrag zal elke maand hetzelfde zijn, wat het het makkelijker maakt voor uw begroting. De rente die u betaalt voor een lening staat meestal vast (maar niet altijd).
  • U bent in staat om zelf te kiezen hoelang u de lening wilt laten lopen. Vergeet niet dat de looptijd van de lening het bedrag dat u in rekening zal worden gebracht kan beïnvloeden.
  • U kunt meerdere schulden consolideren in één lening, hiermee kunt u uw maandelijkse aflossingen verlagen. Maar wees voorzichtig, want dit kan betekenen dat de duur van de lening wordt verlengd en u dus meer betaalt.

De nadelen van direct geld lenen

  • Direct geld lenen heeft hogere rente dan sommige andere vormen van lenen, vooral als u een kleiner bedrag wilt lenen, bijvoorbeeld € 1.000.
  • Omdat de rente lager wordt naarmate u meer leent, kunt u worden verleid tot het afsluiten van een grotere lening dan die u nodig heeft.
  • Oudere leningen (afgesloten vóór 1 februari 2011) hebben doorgaans vervroegde aflossingskosten als u uw lening eerder wilt afbetalen.

Wat is een afkoelingsperiode voor een lening?

U heeft 14 dagen bedenktijd vanaf ofwel de datum van overeenkomst van de lening of vanaf de datum waarop u een kopie van de overeenkomst ontvangt, indien dit later is. Als u annuleert, heeft u 30 dagen om de hoofdsom en de rente terug te betalen.

Waarop moet u letten bij snel en direct geld lenen

Het kan voorkomen dat u niet daadwerkelijk de rente krijgt waarmee geadverteerd werd voor de lening, die bekend staat als de jaarlijkse kosten-percentage (JKP). Dit is het tarief dat u zult zien op posters of websites van banken, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. In feite hebben kredietverstrekkers alleen dit tarief te bieden voor iets meer dan de helft (51%) van de kredietnemers. Als uw kredietwaardigeheid minder goed is, kunt u worden aanvaard voor een lening, maar wordt een veel hogere rente in rekening gebracht dan de JKP.

Uw aanvraag voor een persoonlijke lening zal niet noodzakelijkerwijs worden aanvaard.

nu-geld-nodig

Hoe vindt u de beste deal voor dit soort directe leningen?

  • Ga niet akkoord met de eerste koers die u wordt aangeboden door uw bank of hypotheekbank.
  • Kijk eens rond om te zien welke aanbieders de goedkoopste JKP aanbieden. Vergelijk de JKP’s (maar vergeet niet dat u misschien uiteindelijk meer moet betalen als u een slechte kredietgeschiedenis heeft). Een vergelijkingswebsite kan u hierbij helpen.
  • Overweeg particuliere leningen, vooral als u een goede kredietwaardigheid heeft, omdat deze soms een lagere rente aanbieden en beschikbaar zijn voor kleinere geldbedragen. Ze worden meestal opgenomen in de vergelijkingstabellen.